Ο Κώστας Βλουτής με τον Λάκη Λαζόπουλο συνεργάστηκαν -το 1992- στην εκπληκτική παράσταση «ΜΑΣΚΕΣ« και στο θέατρο «ΡΕΧ«… Μία μουσικοχορευτική παράσταση με χορευτές πάνω σε αναπηρικό αμαξίδιο. Παράσταση που απέσπασε απίστευτες κριτικές.

ΛΑΚΗΣ

«Της άξιζαν όλα τα ‘Οσκαρ…»

Του Κώστα Βλουτή

Eίναι Δεκέμβρης και καλούμε, εν όψει γιορτών, να δώσω όλες μου τις δυνάμεις να πετύχει ο σκοπός μιας παράστασης που ξεδιπλώνεται η ομορφιά της ψυχής και όπου η «αδυναμία» αντικαθιστάται με την δυναμη του μυαλού και της θέλησης. Οι «μάσκες» θριάμβευσαν και καταχειροκροτήθηκαν από το παρευρισκόμενο κοινό, αλλά και από τους δημοσιογράφους.
Ο Λάκης κι εγώ είχαμε δύσκολο ρόλο… Ανάμεσά τους, όχι γλυκανάλατοι, αλλά έντιμοι μαζί τους,  με το όποιο πρόβλημα το οποίο – πάνω στη σκηνή- ούτε καν φαινόταν…

Αλήθεια, σπουδαία παράσταση. Αξέχαστη…
Κι ο Λάκης…

ΣΕΜΝΟΣ, ταπεινός, κύριος!
Στις πρόβες να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά και να τα εμψυχώνει.

Συνεπής, στην ώρα του, όπως πρέπει…

Υπομονετικά να περιμένει τη σειρά του και να ακολουθεί πιστά το σενάριο. Χωρίς φανφάρες στο παίξιμό του. Χωρίς παρεμβάσεις βεντετισμού.

Να μου κρατά το χέρι και να μου λέει:

-Τρέμεις, γιατί; Όλα θα πάνε καλά, θα δεις…

Ήξερε ότι αυτό που με ένοιαζε πραγματικά ήταν να επιτευχθεί ο στόχος. Να βοηθήσω με όλη μου την ψυχή τους καλλιτέχνες της Very Special Arts Hellas.

Eίχε προηγηθεί η δημοπρασία με τις 160 μάσκες που κατασκεύασαν τυφλοί φίλοι μας και τις υπέγραψαν ισάριθμες προσωπικότητες του τόπου μας, που σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Και τώρα, να…

«ΜΑΣΚΕΣ», Θέατρο REX

Εδώ έπρεπε να αποδείξω σε όλους που είχαν έρθει στο θέατρο πως άξιζε τον κόπο τόση φασαρία. Με τους καροτσόβιους, τους τυφλούς, τους κωφούς χορευτές να συναγωνίζονται τους επαγγελματίες.

Και με έναν Λάκη Λαζόπουλο, δακρυσμένο, να λέει:

-» ‘Ηταν μία παράσταση που στα αλήθεια της άξιζαν όλα τα όσκαρ!!!».

Και στην πλατεία, να έχεις τον διεθνούς φήμης πιανίστα, Γιώργο Θέμελη, να χειροκροτά με ενθουσιασμό και την ‘Αννα Καλουτά στην πρώτη σειρά, βαθύτατα συγκινημένη να λέει:

– Μπράβο παιδί μου. Ήταν ένα θέαμα συγκλονιστικό… Θαυμάσια δουλειά!».

Α, ρε Λάκη. Σ’ ευχαριστώ…

* ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για την παράσταση «ΜΑΣΚΕΣ», αλλά και για την ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ΑΓΑΠΗΣ …Εδώ…

Advertisements