Ο Κώστας Βλουτής, «Ο ‘Ανθρωπος που Κέρδισε τη Ζωή» στο Πεκίνο.

Του Άρη Δήμου

Στα χέρια, πλέον, του δημάρχου του Πεκίνου Liu Qi, βρίσκεται ο αγώνας μιας ζωής σε ένα ντοκιμαντέρ, ενός ανθρώπου που πάλεψε πολύ για να βγουν στον «‘εξω κόσμο» τα άτομα με αναπηρίες.

Ο Κώστας Βλουτής, «Ο ‘Ανθρωπος που κέρδισε τη ζωή»!

Οι πληροφορίες λένε πως το φίλμ συγκίνησε πολύ τον δήμαρχο, αλλά και τους συντελεστές των Παραολυμπιακών Επιτροπών. Ετοιμάζεται δε ειδική βραδιά για την προβολή της, κατά την διάρκεια των Παραολυμπιακών Αγώνων που ξεκινούν το Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2008, στις 3 το μεσημέρι.

Ειδικός προσκαλεσμένος είναι ο Κώστας Βλουτής [*] ο οποίος έκανε γνωστούς αυτούς τους Ιδιαίτερους Αγώνες στην Ελλάδα και γνώρισε στους Έλληνες τους δικούς μας Παραολυμπιονίκες, σε χρόνους δύσκολους ακόμη και να δεχτεί κανείς τον όρο «αναπηρία»…

Η μετάβαση του Κώστα στο Πεκίνο θα πραγματοποιηθεί εάν οι γιατροί του το επιτρέψουν, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που τον ταλαιπωρεί τον τελευταίο καιρό. Σε αντίθετη περίπτωση ο Κώστας, ως σωστός επαγγελματίας, θα ευχαριστήσει θερμά τους διοργανωτές της βραδιάς για την μεγάλη τιμή που του επιφυλάσουν σε ένα 3λεπτο video το οποίο θα προβληθεί κατά την διάρκεια της εκδήλωσης. [διαβάστε…]

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο κ. LIU QI;

Στα 64 του χόνια μοιάζει μάλλον με τον μέσο Κινέζο μεσόκοπο αστό που κατάφερε ωστόσο και μάλιστα με σχετικη άνεση, να διεισδύσει στη λίστα των 100 επιδραστικότερων ανθρώπων του πλανήτη, σύμφωνα με το περιοδικό «ΤΙΜΕ».

Από το 2007, ο κ. Liu Qi, την 11η ημέρα κάθε μήνα αφήνει το γραφείο του, το οποίο βρίσκεται στο φουτουριστικό Ολυμπιακό Πύργο του Πεκίνου και βγαίνει στο δρόμο. Αποστολή του να εκτελεί ο ίδιος το σχέδιο με το κωδικό όνομα «Learn to Line Up», να γίνει με άλλα λόγια ένας αυτοκόλητος μέντορας καλών τρόπων, αποτρέποντας τους ξεροκέφαλους Κινέζους από το να φτύνουν στο δρόμο, να κυκλοφορούν με βρόμικα ταξί και να επισκέπτονται δημόσιες τουαλέτες όπου συνηθίζει να στήνεται μια άλλη Ολυμπιάδα, εκείνη των κολοβακτηρίων.

Ο κύριος αυτός, που ανήκει στην εκλεκτή κάστα των «25» που συνιστούν στην πραγματικότητα το ανώτατο καθοδηγητικό όργανο (Politburo) του Κινεζικού Κομουνιστικού Κόμματος, κέρδισε στις 13 Ιουλίου 2001 στη Μόσχα το μεγάλο στοίχημα της ανάληψης της 29ης Σύγχρονης Ολυμπιάδας στο Πεκίνο.

‘Εχοντας διατελέσει μέλος επί σειρά ετών στο περιόωνυμο Politburo, δήμαρχος του Πεκίνου, πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης των Αγώνων και τώρα της Οργανωτικής Επιτροπής, είναι ίσως ο άνθρωπος που προσωποποιεί με τον απότερο τρόπο αυτό που επί δεκαετίες ολόκληρες συμβαίνει στα νευραλγικά διοικητικά πόστα της πατρίδας της τράπουλας και του χαρταετού.

Του υπολείπονται μόλις επτά χρόνια ως την συνταξιοδότησή του.

Advertisements