Στο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στη ζωή και στο έργο του Κ. Βλουτή,  «Ο ‘Ανθρωπος που Κέρδισε τη Ζωή», η κυρία Πετραλιά έχει ξεχωριστή θέση.

Η συμβολή του είναι μεγάλη στους ΑμΕΑ…

«Ο Κώστας βοήθησε μια ολόκληρη ελληνική κοινωνία και όταν λέω μια ολόκληρη κοινωνία, το εννοώ, να ευαισθητοποιηθεί στο θέμα των αναπήρων».

Φάνη Πάλλη-Πετραλιά

«Ο Κώστας Βλουτής [ν] είναι ένας σημαντικός καλλιτέχνης στον τομέα της μουσικής και πάνω απ΄όλα είναι αξιόλογος άνθρωπος. Τον γνώρισα για πρώτη φορά το 1980 και πρέπει να πω και να επισημάνω ότι τότε πάλευε μόνος του στο θέμα των αναπήρων. Πρέπει, επίσης, να πω πως κι εμένα εκείνος με ευαισθητοποίησε όταν μου πρωτομίλησε για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, έννοιες οι οποίες, εκείνη την εποχή, ελάχιστα είχαν ακουστεί έως καθόλου.

Θεωρώ ότι η δική του συμβολή είναι πάρα πολύ μεγάλη στον τομέα των ΑμΕΑ, διότι βοήθησε μια ολόκληρη ελληνική κοινωνία και όταν λέω μια ολόκληρη κοινωνία, το εννοώ, να ευαισθητοποιηθεί… ‘Οπως, βεβαίως, ευαισθητοποίησε και όλους εμάς που είχαμε την δυνατότητα μέσα από τη Βουλή να φέρουμε τα πρώτα νομοσχέδια για ΑμΕΑ κι εγώ -τότε- ως υφυπουργός Προνοίας να δημιουργήσω και πάρα πολλά προγράμματα και θεσμούς.

Ο Κώστας έχει πολλά ακόμη να προσφέρει στο αναπηρικό κίνημα.

Είναι, επίσης, μεγάλη η προσφορά του στα γράμματα, αλλά και στη μουσική στην οποίαν διαπρέπει…»

**********

Διαβάστε επίσης:

* Γιάννης Δημαρας, Βουλευτής

* Μαρία Μεταξητινού, δημοσιογράφος