Τιμητική Βραδά για τον Κώστα…

Του Νίκου Τσούρτη

Το «ταξίδι» της ταινίας του Αντώνη Παπαδόπουλου για την πορεία και το έργο του δημοσιογράφου, ειδικευμένου σε θέματα ΑμΕΑ-στιχουργού, Κώστα Βλουτή, με τίτλο «Ο άνθρωπος που κέρδισε τη ζωή«, ξεκίνησε…

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας, Σ. Σοφράς και η Δημοτική επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Σαλαμίνας διοργανώνουν ειδική βραδιά στην οποίαν θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ και θα βραβευθεί ο Κώστας Βλουτής για τον οποίον θα μιλήσουν οι: Κώστας Καρράς, τ.βουλευτής-ηθοποιός, Γιάννης Βογιατζής, τραγουδιστής, ‘Αννα Βερούλη, πρωταθλήτρια ακοντισμού, Στέλιος Μηγιάκης, ολυμπιονίκης ελληνορωμαϊκής πάλης, Χρήστος Ταμπαξής, παραολυμπιονίκης κολύμβησης και Ιωάννα Καρυοφύλλη, τ. γενική διευθύντρια Παρολυμπιακών Αγώνων.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί ο τρόπος μεταφοράς της ταινίας στο Πεκίνο για να την παραλάβει ο δήμαρχος της Ολυμπιακής πόλης, κ.Liu Qi.

Ομάδα ποδηλατιστών του «Ελληνικού Οργανισμού Ποδηλασίας«, (12 ‘Ελληνες και 8 Κινέζοι), θα διανύσουν την ιστορική διαδρομή του Μ. Αλεξάνδρου -Ελλάδα, Τουρκία, Ιράν, Τουρκμεκιστάν, Ουζμπελιστάν, Καζακστάν, Κίνα (10.400 χλμ).

Σκοπός της προσπάθειας είναι να ενώσει δύο πανάρχαιους πολιτισμούς (ανατολικό και δυτικό) και να μεταφέρει το μύνημα της ειρήνης, αλλά και τη διάδοση του ποδηλάτου ως του πλέον φυσικού, για το περιβάλλον, μέσου μεταφοράς.

Την εκδήλωση της διαδρομής θα καλύψουν μεγάλα μέσα ενημέωσης, όπως το CNN, το BBC, το National Geographic Andventure, καθώς και άλλα τηλεοπτικά δίκτυα.

στο ΚΑΡΦΙ
σελίδα: Παρασκήνια
Σάββατο 5 – Κυριακή 6 απριλίου 2008
Αρ. Φύλλου: 356

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

‘Αρθρο για την εκδήλωσης έγραψε και η Σόνια Μαγγίνα στην εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος« {Δευτέρα, 7/4/08, αρ. φ.: (4005)-2987}

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Advertisements